Фінансові порушення обговорили у Рівному за круглим столом

04.09.2021 21:16   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, раціональне використання бюджетних коштів, налагодження діалогу між авдиторами і представниками підконтрольних об’єктів говорилось на засіданні круглого столу в облдержадміністрації за участю керівників облдержадміністрації, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області та структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств та установ.

Приводом зустрічі стали державний фінансовий аудит та ревізія місцевих бюджетів на території Рівненської області, якими виявлено на підконтрольних об’єктах численні порушення та недоліки.

«З кінця березня нинішнього року, – говорить начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області Анатолій Карп’юк, – спеціалісти д ержаудитслужби розпочали державний фінансовий аудит місцевих бюджетів на території області та ревізії фінансово-господарської діяльності Департаментів фінансів, освіти і науки, екології та природних ресурсів, Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення. Ревізують фінансово-господарську діяльність Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради».

Під час проведення заходів державного фінансового контролю, завдання не тільки виявити порушення і недоліки, але й разом з керівником підконтрольного об’єкта знайти правильне їх вирішення, налагодити контакти та скоординувати роботу з керівниками підконтрольних об’єктів для проведення контрольного заходу. І тому розмова за круглим столом мала більше консультативний характер. Сприяла налагодженню контактів між обома сторонами – аудитором і підконтрольним об’єктом, який зобов’язаний оперативно надати всю потрібну документацію для об’єктивної перевірки, бо ефективність контролю залежить і від самої організації процесу.

Аби не виникало суперечок між сторонами робочого процесу, Анатолій Карп’юк закликав до спільного діалогу керівників департаментів, підконтрольних об’єктів, вислухав їх зауваження та пропозиції.

«Працівники Держаудитслужби і я особисто, – наголосив Анатолій Борисович, – зацікавлені в об’єктивності проведення контрольних заходів на території Рівненської області, готові у будь-який час поспілкуватися з керівниками установ та організацій, надати потрібні рекомендації щодо покращання фінансово-господарської діяльності їх установ».

Любов Клекотка,

пресслужба Управління Західного офісу

Державної аудиторської служби в Рівненській області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews