У ДБР назвали попередню причину аварії у Ямниці за участю поліцейського

04.09.2021 22:05   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: IfNews

За попередньою версією працівників Державного бюро розслідувань, причиною ДТП у Ямниці на Івано-Франківщині, яка сталася 2 вересня, було порушення правил дорожнього руху працівником поліції.

Про це Суспільному повідомила прессекретарка територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові Тетяна Муравель.

“Дуже погано пам’ятаю. Просто світлофор, зелене світло мені і стояла патрульна десь за 30 м. Я побачив, що поліцейський автомобіль повертає, і після того я вже нічого більше не пам’ятаю”, – пригадує 20-річний мотоцикліст Олег Васильчук, який потрапив у аварію.

Зараз хлопець перебуває в обласній клінічній лікарні у важкому стані з травмами та переломами, каже завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Ігор Пулик.

“Він має численні переломи і травми, зокрема — перелом хребта у грудному відділі, перелом кісток тазу, перелом обох кісток передпліччя правої і лівої руки. Також у нього розірвані селезінка і печінка. Хлопця прооперували. Зараз, не зважаючи на перелом грудного хребця, його ноги не паралізовані”, – каже медик.

За словами речниці патрульної поліції області Христини Мриглід, автомобілем, який зіткнувся з мотоциклом, кермував поліцейський офіцер громади. Він підпорядковується Нацполіції області. Тимчасова виконувачка обов’язків речниці обласної поліції Тетяна Іванюк відмовилася коментувати ситуацію, бо, каже, цією справою займається ДБР.

Прессекретарка управління Державного бюро розслідувань у Львові Тетяна Муравель сказала кореспондентці Суспільного, що за попередньою версією працівник поліції порушив правила дорожнього руху. Це і стало причиною ДТП. З її слів, яких саме правил не дотримався поліцейський, вона повідомить після експертизи.

“Зараз тривають першочергові слідчі дії, також вирішують питання про призначення та проведення судових експертиз для того, аби встановити винуватця ДТП. За попередньою інформацією, обидва водії не перебували у стані алкогольного сп’яніння”, – сказала Тетяна Муравель.

ДБР розпочало кримінальне провадження щодо порушення правил безпеки дорожнього руху, каже Тетяна Муравель. Також, за її словами, станом на 3 вересня водія поліцейського авто від роботи не усунули.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews