Більше сотні велолюбителів зібралося на перегони до найвищої точки Рівненської АЕС: як це було

07.09.2021 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Вперше перегони на Хомецькій були організовані у 2017 році, відтоді (окрім 2020 року) вони стали улюбленими серед дітей та дорослих, які обожнюють велокатання ґрунтовими схилами. Гора є найвищою точкою міста-супутника РАЕС та символічною для електростанції, адже саме тут було влаштовано першого кілочка як символу початку будівництва енергогенеруючого підприємства.

Традиційно напередодні змагань їхні організатори провели толоку. Готуючи трасу до перегонів, активісти зібрали з десяток мішків сміття, серед якого пластик та інші побутові відходи, що залишають після себе відпочивальники. Команда волонтерів отримала за це подарунок від партнера заходу ВП ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області.

Перегони цьогоріч зібрали близько 120 учасників, з яких 40 дорослих та майже 80 дітей, віком від 2 до 52 років. Серед спортсменів та аматорів жителі з різних куточків Рівненщини: міст Вараш, Рівне, Сарни та смт. Володимирець, Томашгород. Малеча долала коло на 150-метрівці у вікових категоріях до 3 років «Малюки на тарантасах», до 4 років «Малюки на велобігах» та до 6 років «Малюки на велосипедах». Діти віком 7-10 років змагалися на трасі 300 метрів, а юніори віком 11-14 років – 550 метрів. Трасу протяжністю у 5,6 км долали хлопці та дівчата віком 15-17 років у категорії «Підлітки», а також жінки та чоловіки у категоріях «18-35 років» та «36+».

null
Фото з мережі Інтернет

За словами голови профспілкової організації РАЕС Івана Мельника, щорічно кількість учасників кроскантрійних перегонів збільшується не лише серед малечі, а й серед дорослих: «Перегони на Хомецькій» це своєрідне сімейне свято спорту. Його основна мета зацікавити до занять фізичною культурою та спортом якомога більше людей, зокрема й діток. Вже працюємо над ідеями нових заходів на 2022 рік задля дозвілля та спортивних досягнень атомників та членів їхніх родин».

За результатами змагань серед чоловіків золото вибороли члени велокоманди «РАЕС team» Віталій Демидишин «18-35» та Віталій Талах «36+», серед жінок - Юлія Руднік-Гриньків «18-35» та Олена Гуцало «36+». Усі переможці є працівниками Рівненської АЕС. Серед підлітків першими стали варашани Лев Берета та Ангеліна Бартошик.

Переможці кожної з категорій нагороджені дипломами та подарунками від спонсорів. На усіх учасників змагань чекали медалі фінішерів, а також смачні куліш, чай та запашна випічка. Власне частували гостей події волонтери Ядерного товариства.

«Такого роду змагання для дітей, для родин однозначно потрібні, це – об’єднує. Надзвичайно важливі і емоції дітей, адже навіть програш загартовує силу волі, тим паче коли є підтримка близьких. А хтось з юного покоління після наших івентів можливо зацікавиться професійним спортом. Рівненська АЕС і надалі підтримуватиме всебічний розвиток дітей, адже діти – це майбутнє», – наголосив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

За матеріалами пресслужби Рівненської АЕС


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews