«У Рівненський обласний центр служби крові куплять нову центрифугу», - Олександр Ковальчук

09.09.2021 21:38   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

За сприяння народного депутата від Рівного Олександра Ковальчука у Рівненський обласний центр служби крові куплять новий сучасний апарат - центрифугу.

На її придбання виділили 958 000 грн з державного бюджету. Це кошти субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Центрифуга - це пристрій, призначений для розділення крові на еритроцити і плазму. 

А, за словами головного лікаря Ліни Михальчук, Рівненський обласний центр служби крові -  єдиний медичний заклад, який забезпечує плазмою усі лікувальні заклади Рівненської області. 

“Коли ми з командою готували список об’єктів на отримання субвенції, я спілкувався із керівництвом освітніх та медичних закладів. І дізнався, що Центр служби крові дуже потребує нової центрифуги, адже за останні роки збільшилися обсяги забору крові  - раніше було 500 донорів у місяць, зараз - 1000 і більше. А потреба у донорській крові є постійно, це рятує тисячі життів щороку”, - поділився Олександр Ковальчук.

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews