У навчальних закладах Тернопільщини цьогоріч не вистачає 300 освітян

10.09.2021 23:40   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Цьогоріч у навчальних закладах Тернопільщини не вистачає 300 освітян. Саме стільки вакансій у сфері освіти пропонували  роботодавці у гадузі освіти.

«Станом на 30 серпня 2021 року актуальними були понад 80 пропозицій роботи, а саме: вихователь; помічник вихователя; керівник гуртка; керівник музичний; майстер виробничого навчання; викладачі закладів вищої освіти та професійно-технічних закладів освіти; вчителі: початкових класів, інформатики, української мови і літератури, фізики, астрономії, зарубіжної літератури, англійської мови, музики, християнської етики, трудового навчання та фізичної культури. Зарплата у цих вакансіях - до 9000 грн. Такі фахівці потрібні у закладах освіти Бережанщини, Борщівщини, Бучаччини, Гусятинщини, Заліщанщини, Збаражчини, Зборівщини, Козівщини, Чортківщини, Теребовлянщини, колишнього Тернопільського району», - розповідають в обласному центрі зайнятості.

Працівники служби зайнятості наголошують, що безробітним, які хочуть підвищити  кваліфікацію, за допомогою служби зайнятості можна навчатися за напрямами: «Іноземні мови (англійська, німецька (польська) мова)» (термін навчання 1,7 міс.), «Практичний вебдизайн» (3 міс.) - в Західноукраїнському національному університеті; «Практичний вебдизайн: проектування, створення та супроводження вебвузла» (3 міс.) - у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ДСЗ); «Технології комп’ютерної обробки інформації» (термін навчання 0,5 міс.) - в Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

На сьогодні в Україні працює майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців закладів освіти. Ці люди виховують понад 1 000 000 дошкільнят і навчають понад 5 000 000 школярів, а також викладають різноманітні дисципліни майже 3 000 000 студентів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews