Ще 80 учнів приєдналися до ПТУ Рівненської АЕС

13.09.2021 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

У професійно-технічному училищі Рівненської АЕС розпочався черговий навчальний рік. Цьогоріч новими учнями закладу стали 80 випускників 9-х та 11-х класів, які здобуватимуть освіту за трьома фахами для подальшої професійної реалізації.

У цілому нині в освітньому закладі навчається 169 учнів. Першокурсники вивчатимуть професії «електрогазозварювальник, контролер зварювальних робіт», «слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування» і «монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». Випускники 11-х класів здобуватимуть освіту впродовж року, а 9-х – впродовж трьох років.

Цього року відповідно до плану набору на 80 місць було подано 150 заяв від абітурієнтів, тож в середньому конкурс становив 2 особи на місце. За словами директора ПТУ РАЕС Ростислава Петрика, незважаючи на чинний на території України адаптивний карантин, вступна кампанія пройшла у встановлені терміни та в спокійному режимі.

Першими кроками до здобування освіти у профтехучилищі для чотирьох груп першокурсників стали цикли екскурсій до інформаційного та навчально-тренувального центрів Рівненської АЕС. Майстер виробничого навчання ПТУ РАЕС Артур Черпак зауважує, що дане навчання є частиною програми підготовки майбутніх робітників. 

«Серед наших учнів є і мешканці навколишніх населених пунктів, які майже не знають історії нашого міста та електростанції, тому екскурс в минуле та ознайомлення із сьогоденням електростанції – чудова нагода розширити кругозір. У ході навчання на базі училища учні пройдуть теоретичну й практичну підготовки, зокрема по роботі з новим обладнанням, та обов’язкову переддипломну практику на об’єктах Рівненської АЕС, де вони закріплюють здобуті знання. Фахи, які здобувають учні – актуальні й важливі для енергогенеруючого підприємства, яке, в свою чергу, потребує фахових молодих спеціалістів у своїй сфері», – відзначає педагог.

Першокурсник Кирило Гусєв розповідає, що зацікавився професією «монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», адже це цікаво та перспективно, а заразом це можливість продовжити сімейну династію атомників, де матір працює у хімічному цеху, батько – в енергоремонтному підрозділі та брат – у цеху теплової автоматики та вимірювань: 

«Моя родина для мене справжній приклад, тому вибір закладу освіти після завершення 11 класу для мене був очевидним. Намагатимусь старанно навчатися і, переконаний, якщо знатиму свій фах досконало, я стану майстром своєї справи».

Випускники, які закінчують освітній заклад з відзнакою, отримують третій або ж четвертий кваліфікаційні розряди та успішно працевлаштовуються на Рівненську АЕС. Лише минулого навчального року за спеціальністю «слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування» на РАЕС влаштувалися 20 випускників освітнього закладу та ще 5 продовжили навчання у закладах вищої освіти. Варто відзначити, учні профтехучилища також є активними учасниками щорічного освітнього проєкту «Ядерна школа РАЕС».

Пресслужба Рівненської АЕС


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews