«Полярна республіка» проти «Центральної федерації». Військові навчання як підготовка перед анексією Росією Білорусі

15.09.2021 08:40   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

10 вересня в Росії та Білорусі стартували спільні стратегічні навчання "Запад-2021" ("Захід-2021").

Умовна "Полярна Республіка" нападатиме на іншу умовну державу "Центральну Федерацію", а та відбиватиметься і контратакуватиме. Міноборони Росії запевняє, що замисел навчань не передбачає конкретизації противника, але у "Полярній Республіці" цілком можна вгадати НАТО, а у "Центральній Федерації" – Росію. Хоча Білорусь і є учасницею навчань, але для неї окремої умовної назви не придумали. Після останніх переговорів Путіна з Лукашенком стало очевидним, що їй вготована роль суб’єкта «Центральної Федерації» і мова зовсім не про військові навчання.

Читайте також

Фахівці громад за підтримки U-LEAD покращили знання з проєктного менеджменту
Російський вплив на українсько-польські відносини
Навчання іноді ставали джерелом військової агресії

Експерти зазначають - велика кількість російського війська може залишитись на території Білорусі, що потенційно складає загрозу для України. Враховуючи, що не всі російські сили відведені від кордону з РФ ще після загострення в квітні п.р., постійне нарощування сил агресора по периметру нашої держави виглядає як підготовка до набагато серйозніших дій.

У відповідь Україна проведе серію стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля-2021". При їх проведенні будуть враховані загрози від російсько-білоруських навчань. Українські навчання заплановані на кінець вересня. Вони пройдуть майже на всіх полігонах країни і в акваторії Азовського і Чорного морів. Очікується участь також військових з 15 держав-членів НАТО.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews