Офіс президента зобов’язав керівників областей забезпечити вакцинацію 80% вчителів. Коли крайній термін?

14.09.2021 22:40   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

В Офісі президента відбулася селекторна нарада з питання вакцинації працівників навчальних закладів. На ній главам Києва та областей доручили забезпечити вакцинацію принаймні 80% освітян хоча б однієї дозою.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. «Голови обласних та Київської міської державних адміністрацій повинні забезпечити умови для вакцинації від COVID-19, принаймні, однієї дозою вакцини не менше 80% працівників навчальних закладів до 20 вересня 2021 року», – заявили в міністерстві.

Читайте також

У ТРЦ «Епіцентр» тернополян імунізують вакциною Pfizer-BioNTech
У ТЦ «Епіцентр» відкрили центр вакцинації
У Чорткові жителів громади вакцинуватимуть на площі Героїв Євромайдану

Це потрібно для того, щоб школи, дитсадки і виші змогли працювати після того, як в Україні буде посилено карантин. «Для цього ОДА та КМДА повинні організувати виїзд мобільних бригад по імунізації від COVID-19 до колективів навчальних закладів, а також провести роз’яснювальну роботу серед колективів цих установ про необхідність вакцинації», – пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.

Раніше у МОЗ пояснили, хто контролюватиме вакцинацію в школах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки, спрощені вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» або «зеленими» COVID-сертифікатами.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews