На Тернопільщині триває спецоперація «Мак»

15.09.2021 18:43   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

Профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу – основна мета спецоперації під умовною назвою «Мак», яка триває на Тернопільщині.

Читайте також

НаТернопіллі поліцейські розшукують шахрая, який обікрав сільську жіночку
Схема «залізна»: тернополянка знову потрапила "на гачок" телефонного шахрая
У Тернополі за підробку документів щодо залізничної лікарні судитимуть інспектора ДАБІ

З початку проведення оперативно-профілактичних заходів задокументовано 143 таких фактів, з них: 117 – посів маку та 26 – конопель.  У ході відпрацювань оперативники провели чималу обшуків, вилучили близько 15621 рослин маку та 1460 – коноплі. По 43 провадженням зловмисникам правоохоронці оголосили підозри. 

Найбільшу кількість даних злочинів зареєстровано в Бережанському районі - 20, Кременецькому 17 та 13 в Зборівському. 

Правоохоронці також виявили та вилучили найбільшу кількість рослин маку в Бережанському районі -3308 й Зборівському -2060.

Поліцейські наголошують, що за вчинення даного роду злочину передбачена кримінальна відповідальність. Санкція може передбачати сплату чималої суми, арешт чи обмеження волі на певний строк, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews