У Карпатах прогримів вибух: двоє туристів загинули, четверо поранені

16.09.2021 10:32   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: IfNews

15 вересня о 21:20 до Служби порятунку, поступило повідомлення про те, що група туристів з 12 чоловік, двоє з яких діти, під час привалу на полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району, розвели багаття, внаслідок чого відбувся вибух. Четверо туристів отримали травми, ще двоє загинули. Серед туристів були двоє дітей (віком п’ять і три роки) та один громадянин Велокої Британії, пише “Галка”. 

Одразу було оголошено збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ.

О 21: 49 до проведення аварійно-рятувальних робіт додатково залучено 3 бригади медицини катастроф та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області. О

00:45 рятувальники розпочали супровід першої постраждалої особи.

01:15 рятувальниками пошуково-рятувального відділення розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

02:20 рятувальниками розпочато заходи з перенесення на ношах однієї важкохворої особи, а двох інших постраждалих, а також двох дітей, які перебували у задовільному стані, рятувальники транспортували їх автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко.

Чотирьох травмованих осіб з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано до КНП «Яремчанська ЦМЛ».

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області залучено 10 одиниць техніки та 48 рятувальників з Прикарпаття та Закарпаття.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews