«Чорна перлина», «Летючий голландець», «Королева Анна» - майстер з Рівненщини дивує роботами

21.09.2021 13:41   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Михайло Гончаров мешкає в селі Обарів, що неподалік Рівного. Близько 10 років тому переніс тяжку хворобу, в результаті чого йому ампутували обидві ноги. Перший час чоловіка нічого не цікавило, окрім книг і телевізора. Але одного разу він натрапив на фільм «Пірати Карибського моря», що надихнув згадати справу, якою захоплювався в дитинстві – судномоделювання. Повідомляє Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

null
 

 

null
 

Перший паперовий кораблик чоловіка був досить примітивним, з мінімальною кількістю деталей. Для створення перших моделей Михайло використовував звичайний папір. З часом майстерність зростала, як і попит на роботи. Тоді вже в хід пішли більш дороговартісні матеріали, дещо купувала йому донька, часто допомагали сусіди.

null
 

Більша частина робіт майстра, найвпізнаваніший корабель з фільму «Пірати Карибського моря» - «Чорна перлина». Чоловікові більше до душі саме вигадані судна, а не історичні.

«Історичні кораблі красиві, однак не мають тієї особливості, як ті, що показують у фільмах. Якщо брати нафантазовані – то вони навіть не змогли б попливти, але виглядають ефектно», - каже Михайло Гончаров.

Майстер настільки «горить» судномоделюванням, що за роботою може не помічати як минають години, розповідає мама чоловіка. Жінка пишається своїм сином, якого не зламала хвороба, а навпаки зробила сильнішим. Та й сам Михайло такої ж думки:

«Я думаю, якщо людина дійсно захоче, то зможе пристосуватися до будь-яких умов».

Михайло Гончаров – один і з учасників проекту «З Півдня на Захід» від телеканалів «Херсон плюс» та «Сфера-ТВ» (Рівне) за підтримки Українського культурного фонду. Більше натхненних історій шукайте на сторінці Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews