Тепер з документами: рівненський аеропорт придатний до експлуатації повітряних суден

23.09.2021 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

КП «Міжнародний аеропорт Рівне» вчора отримав сертифікат аеродрому Державної авіаційної служби України. Цей документ засвідчує, що аеропорт відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію і придатний до експлуатації повітряних суден. Сертифікат дійсний до 22 вересня 2024 року, повідомляє пресслужба Рівненської обради.

Раніше очільник рівненського летовища Олександр Якубець пройшов сертифікацію з систем управління безпеки авіації. Нині він продовжує навчання з авіаційної безпеки і аварійно-рятувального та пошукового забезпечення польотів в Інституті ІКАО Національного авіаційного університету.

Директор КП «Міжнародний аеропорт Рівне» розповів і про те, що наразі закриті всі 11 проваджень у справах про правопорушення в галузі цивільної авіації. Нині летовище працює у звичному режимі.  

 

- У серпні цього року підприємство встигло заробити близько 400 тисяч гривень, адже загалом у цьому місяці ми прийняли 54 рейси. Відбуваються на підприємстві й інші зміни. Зокрема звільнилися 7 осіб, з якими провели повний розрахунок коштами, які підприємство отримало з обласного бюджету. Поки що відкритим залишається питання заборгованості з виплати зарплатні іншим працівникам летовища, - зазначив Олександр Якубець.

(Олександр Якубець)

Актуальною є й проблема з боргами перед ПрАТ «Рівнеобленерго».

На режим роботи підприємства вплинуть також довгоочікувана реконструкція та ремонтні роботи, які фінансуються з державного бюджету. Як пояснив Олександр Якубець, у цей період аеропорт не зможе приймати та обслуговувати навіть малу авіацію.

Нагадаємо, у межах Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2023 року передбачено проведення капітального ремонту огорожі, покриття перону, руліжної доріжки аеропорту, а також реконструкція радіотехнічних засобів навігації та системи світлосигнального обладнання.

Довідково: У серпні 2021 року КП «Міжнародний аеропорт Рівне» прийняло 54 рейси (27 літаків). Прибуло до аеропорту 54 пасажири, вибуло – 66.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews