Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Відбувся деканальний з’їзд молоді «Ми йдемо з Христом»

24.09.2021 08:56   Автор : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Там, де молодь, там завжди радість і сміх. Побачити в одному місці багато юнаків і дівчат – це доторкнутися спогадами до своєї юності. Мені пощастило бути спостерігачкою неймовірно добрих подій у Народному Домі Великогаївської громади, де відбувався Деканальний з’їзд молоді Великоглибочанського деканату під об’єднуючою назвою « Ми йдемо з Христом». Відбувся він завдяки організаційним старанням та активній життєвій позиції багатьох добрих людей – це й о. Володимир Хома (храм Пресвятого Серця Христового), голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман, директорка місцевої школи Оксана Кость разом із педагогічним колективом, велика волонтерська група учнів під керівництвом педагогинь Ольги Майки та Лариси Дишкант.

Учасників з’їзду привітав священник Тернопільського Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, заступник голови Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді о. Роман Демуш. Активний користувач соціальних мереж, зокрема Instagram, він зосередив у своєму виступі важливе послання до молоді, аби вона долучалася до активного церковного життя, наповнювала його гамором, рухалася до правильних цілей. «Щоб ваш гамір допомагав позитивному налаштуванню, –  сказав о. Роман, – будьте рушіями ЗМІ, а не диванною молоддю, яка здебільшого займається критиканством. Бо християнство є релігією радісного воскресіння кожного з нас». З напутнім словом до молоді звернулися голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман, редактор газети «Божий сіяч», о. Орест Глубіш. Яскравим духовним обрамленням події стали християнські вірші священника Петра Половка, автора поетичної збірки «Нотатки з Майдану».   

Читайте також

Михайла Тимошика нагороджено орденом святого Архистратига Михаїла ІІ ступеню
Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього в Теребовлянській ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира, що на Тернопільщині
В ПЦУ Святого рівноапостольного князя Володимира в Теребовлі, що на Тернопіллі, відбувся храмовий празник

Участь у роботі з’їзду взяли мистецькі колективи із сільських парафій Великоглибочанського деканату: Довжанка, Забойки, Домаморичі, Плотича, Петрики, Івачів Долішній, Ігровиця, Великі Гаї, Великий Глибочок тощо. Усі виступи супроводжувалися відеорядом про цікаве й насичене молодіжне життя згаданих парафій. Звучала духовна музика, виконувалися патріотичні повстанські пісні, запальні танці, відбувалися цікаві майстер-класи. Вдячні слухачі довго не відпускали зі сцени відомого священника пісняра о. Василя Брону, духовні пісні якого відкривають серця і наповнюють душі світлом віри, надії й любови.

Декан о. – митрат Роман Гриджук презентував зі сцени унікальну книгу, катехизм УГКЦ для молоді «Ми йдемо з Христом» – важливе віроповчальне та цікаве видання, яке допоможе молодим людям зустріти у своєму житті Христа, відчути Його присутність. Сторінки книги – це захоплива мандрівка-паломництво дорогою пошуку відповідей на запитання, які сьогодні звучать у серцях молодих християн XXI століття, про найважливіші правди нашої віри, об’явлені в особі Ісуса Христа та  збережені і передані майбутнім поколінням нашою Церквою. Починається мандрівка від найдавнішого храму у Києві – святої Софії. Завдяки розіграній лотереї, щасливці отримали у подарунок згадану книгу, яку з напутнім добрим словом їм вручив о. Роман Гриджук.

Незважаючи на холоднечу, на подвір’ї Народного Дому, просто неба,  готувався смачний плов, варився духмяний чай. Смакувати їжею могли всі охочі. Завершальним акордом події стали… живі голуби. Символи миру, символи душі. Їх одночасно випустили у небо школярки. Справжньою приємною несподіванкою став святковий салют.  

«Дайте людям вирости в свободі. Не треба вказувати молоді, що робити, вона розбереться сама. Важливим є виховати в ній правильні цінності, дати правильні орієнтири», – читаємо у світлої пам’яті блаженнішого Любомира Гузара. Це якраз про сьогоднішній деканальний з’їзд молоді Великоглибочецького деканату «Ми йдемо з Христом» і наших чудових волонтерок – написала у себе на сторінці у ФБ вчителька української мови і літератури Ольга Ростиславівна Майка. Краще й не скажеш.

Фото Валентина Семеняк

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews