В усіх регіонах України з 23 вересня встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки

24.09.2021 09:23   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews
Таке рішення 21 вересня ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
У Тернопільській ОДА, 22 вересня, відбувся брифінг щодо обмежень та заходів у «жовтій» зоні.
— Як буде відбуватись навчання. Ті колективи, де провакциновані 80% працівників колективу, із завтрашнього дня працюватимуть у звичному режимі. Частина шкіл в області, ще не вакцинували потрібну кількість педагогічного складу. Загалом, з 1217-ти закладів вакциновано 53%, решта перейде на закриту форму навчання, — розповідає голова ТОДА Володимир Труш.
За 21 вересня 2021 року зареєстровано 7 летальних випадків від COVID-19 в Тернопільській області. Продовжує хворіти 2 339 осіб, з них на амбулаторному спостереженні – 1 956.
— З середини липня кількість хворих на COVID-19 зростає. Щодня ми тестуємо не менше 300 осіб на 100 тисяч населення. Завантаженість ліжок зараз не перевищує показника постанови Кабміну, але ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізованих. Штам «Дельта» вражає людей більш молодого віку. Так, був спалах в одній із шкіл, де зареєстровано 22 хворих: шість осіб з персоналу, і 16 випадків серед дітей, — розповідає генеральна директорка ДУ "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України"Оксана Чайчук.
«Жовтий» рівень передбачає такі обмеження:
• заборону масових заходів за участю понад однієї людини на 4 квадратних метри площі території або наповненістю залу понад дві третини місць
• не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри
• кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у залі
• спортивні зали та фітнес-центри за умови обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі
— При цьому обмеження жовтого рівня не будуть застосовуватися, якщо всі учасники та мінімум 80% персоналу мають одну або дві дози або ж зроблений у рамках 72 годин ПЛР чи експрес-тест, — зазначила директорка ДОЗ ТОДА Ольга Ярмоленко.
null
 

null
 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews