Верховна Рада не визнає результатів виборів депутатів Держдуми Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в Криму

27.09.2021 12:08   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Відповідну постанову ухвалили сьогодні 322 народних депутати.
 
Про це повідомив народний депутат України (округ 153, Рівненщина), голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ Роман Іванісов:
 
«Ми, депутати Верховної Ради, визнаємо ці вибори незаконними, а Державну Думу РФ – нелегітимною, і звертаємося до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.
 
РФ порушила норми міжнародного гуманітарного права, зокрема, відбувалося залучення до голосування громадян України з незаконно виданими паспортами Російської Федерації, переміщення населення держави окупанта на тимчасово окуповані території України та неконтрольований процес перетину міжнародно визнаного державного кордону України.
 
Більше того, будучи державою-членом ОБСЄ РФ не забезпечила належні умови роботи Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ/БДІПЛ), що унеможливило спостереження за виборчим процесом до Державної Думи Російської Федерації представниками міжнародної місії ОБСЄ у відповідності до демократичних стандартів.
 
Також на сьогоднішньому засіданні ухвалили за основу законопроект №4378. Ініціатива стосується кіберзахисту інформації, що міститься у державних електронних реєстрах. На Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України покладається обов’язок створення резервних копій таких баз даних.
 
Ще один законопроект, що ухвалили у першому читанні - №5232, яким Державній прикордонній службі надаються повноваження на використання спецзасобів і вогнепальної зброї у порядку і випадках, передбачених законом «Про Національну поліцію» та військовими статутами ЗСУ. Сьогодні нам потрібно забезпечити всебічний і якісний захист державних кордонів України, тому потрібно якнайшвидше ухвалювати законопроект у другому читанні.
 
Важливо! У цілому прийнятий закон «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні». Нарешті в українському законодавстві з’являється чітке визначення, що таке антисемітизм, встановлюється його заборона та види відповідальності за порушення норм закону. Сподіваюсь, ініціатива буде дієвою і допоможе у захисті прав людини та запобіганні проявам ксенофобії, расизму та дискримінації».
 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews