Жіноча БК «Рівне» стартувала з двох перемог в Українській Суперлізі

27.09.2021 16:21   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Жіноча команда Баскетбольного клубу “Рівне” здобула дві впевнені перемоги у стартових матчах Суперліги. В першому турі рівнянки приймали столичний БК “Динамо-НПУ”.

Першу гру вдаліше розпочали киянки, особливо результативними діями відрізнялася їх легіонерка Кеондріа Шунджа Келловей, яка в підсумку стала найрезультативнішою в матчі, набравши 38 очок. Але, так було лише в першій чверті, яку “Динамо-НПУ” виграло 21:15. Тренер рівнянок Валерій Жартун ефективно користувався більшою кількістю гравчинь заявлених на матч. Часті заміни, можливість відпочити лідеркам, і поволі господарки перехопили ініціативу. Вже на велику перерву БК “Рівне” пішли лідерками 37:31. В другій половині перевага господарок сягнула двадцяти очок, тож команда завершила гру на свою користь 71:54.

 

Дуже впевнені і переконливі цифри в статистиці в цьому матчі показала Тетяна Гаврильчик. За неповні 25 хвилин на майданчику вона реалізувала 6 з 7 двоочкових кидків, 5 з 5 штрафних, зробила 8 підбирань, по одній результативній передачі, перехоплення та блок-шоту. 17 набраних очок – найкращий результат в команді, а за сумарними діями “Рейтинг ефективності” 25, за цим показником вона стала навіть кращою за легіонерку “Динамо-НПУ”, яка набрала в матчі 38 очок. Тож, звання MVP матчу дісталося Тетяні Гаврильчик. Владислава Кіба в цьому матчі набрала 12 очок + 5 підбирань. У Христини Кулеши – 10 очок та 6 підборів.

Повторну гру рівнянки провели ще більш впевнено. Повівши в рахунку від стартового вкидання, господарки жодного разу не дозволили суперницям не те що вийти вперед, а навіть наблизитись в рахунку, щоразу тільки збільшуючи свою перевагу. Перша чверть за БК “Рівне” 25:9, на велику перерву команди пішли при 50:29. Розуміючи, що “гру зроблено”, другу половину матчу команди грали більш-менш рівно, але БК “Рівне” перемогу з переконливим результатом 74:60.

В цьому матчі рівнянки не лише вдало діяли в атаці, але й зуміли “зупинити” надрезультативну легіонерку гостей Кеондріа Шунджа Келловей, яка набрала лише 22 очки. Найкориснішим гравцем матчу та MVP за Рейтингом ефективності стала Вікторія Шматова. Вона набрала 19 очок, зробила 3 результативні передачі, + 2 пібирання та стільки ж перехоплень. У Ярослави Іванюк 14 очок, у Тетяни Гаврильчик 11 очок + 8 підборів + 3 результативні передачі, Владислава Кіба набрала 10 очок та 5 підборів.

Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук за підсумками ігор відзначив, що це дуже важливі дві перемоги для його команди. І він дуже радий, що п’ятий сезон в історії клубу розпочався так вдало. “Особливо приємно було спостерігати за нашими молодими дівчатами, які отримали свої хвилини на майданчику і виправдали довіру тренера та президента!”, – зазначив він.

Наступні ігри жіноча БК “Рівне” проведе 1 та 2 жовтня у Києві, де зіграє з дебютантом Суперліги, але, відразу одним з фаворитів, місцевим “Будівельником”. Киянки маючи “хороші” фінансові можливості, залучили до свого складу двох легіонерок та зібрали чимало відомих провідних українських баскетболісток.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews