Що потрібно знати рівнянам про субсидію?

28.09.2021 09:41   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Нагадуємо основну інформацію про порядок та спосіб подачі документів на призначення житлової субсидії в новому опалювальному сезоні. Підготували відповіді на найбільш поширені запитання, які надходять до ГУ Нацсоцслужби в Рівненській області від громадян.

Кому треба подати новий пакет документів на призначення субсидії з травня?

Після закінчення опалювального періоду 2020-2021 років значній частині домогосподарств житлова субсидія на наступний період призначена автоматично (без необхідності подавати новий пакет документів).

Однак громадянам, яким житлова субсидія:

надавалася у грошовій безготівковій формі (субсидія перераховувалися підприємствам-надавачам житлово-комунальних послуг через Ощадбанк);

була призначена за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

була призначена без урахування осіб, які не проживають за місцем реєстрації

необхідно подати новий пакет документів.

Якщо ви хочете отримувати житлову субсидію в подальшому, вам потрібно подати заяву та декларацію для її призначення. Фахівці з прийому можуть також вас попросити надати й інші документи, наприклад – договір оренди житла, договір про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг та ін.

За умови звернення до 30 вересні 2021 року, житлова субсидія призначається починаючи з травня 2021 року. За зверненнями поданими громадянами вже після 30 вересня субсидія буде призначена з місяця звернення (або з початку опалювального сезону).

Заява та необхідні документи подаються:

до територіальної громади, або центру надання адміністративних послуг (за наявності ЦНАПу), або поштою.

Або в електронній формі через:

Єдиний державний веб-портал електронних послуг ,,Портал Дія”,

або офіційний веб-сайт Мінсоцполітики. 

Шановні громадяни, закликаємо вас бути свідомими! Задля того, щоб уникнути черг та скупчення великої кількості людей в умовах карантину, просимо вас не зволікати з подачею документів, а завчасно подбати про свій добробут та здоров'я.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews