“Немає у нас ніяких “ЛНР” і “ДНР”, – військовий експерт про людські втрати на Донбасі

Військовий експерт про людські втрати на Донбасі

28.09.2021 16:33   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Як зазначив в ефірі на телеканалі “Україна 24” директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді військовий експерт Юрій Кочевенко, про що ми можемо точно говорити — це про втрати серед військовослужбовців.

Лише за останні півроку кількість жертв на Донбасі зросла вполовину. В ООН підрахували втрати серед цивільного населення від активних бойових дій на Донбасі. За даними ООН, внаслідок ворожих атак за 6 місяців на Донбасі загинуло 15 мирних жителів і ще 47 осіб були поранені. Тільки за останні півтора місяця під обстрілами окупантів загинули ще двоє цивільних, 14 осіб отримали поранення.

 

"Скільки людей загинуло внаслідок окупації, скільки загинуло в застінках окупантів, скільки знаходиться в заручниках, ми знаємо тільки дуже приблизно. Але говорити про це, звичайно, необхідно, тому що світ повинен пам'ятати, яку ціну платить Україна, яка стримує російську агресію", — повідомив військовий експерт.

Юрій Кочевенко наголосив, що, всі дані про людські втрати на Донбасі треба фіксувати та нагадувати світу, що ці окуповані території управляються Росією.

"Тут є аспект юридичний, який важливо фіксувати. Є юридичні процедури для того, щоб потім притягнути окупантів до відповідальності.  Але є аспект і інформаційний, тому що світ зосереджений кожен на своїх проблемах, він не думає про Україну і про те, що тут відбувається. І про це нам важливо постійно нагадувати, що в Україні здійснюється збройна агресія Російської Федерації, немає ніяких "ЛНР" і "ДНР", а є російські опозиційні режими на цих територіях, які управляються безпосередньо з Кремля, і саме їм протистоїть Україна і Збройні сили України", — повідомив Юрій Кочевенко.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews