У Львівській обласній прокуратурі відбулася чергова робоча зустріч з питань захисту прав журналістів

30.09.2021 10:01   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

У Львівській обласні прокуратурі під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Романа Павленка відбулася чергова зустріч міжвідомчої робочої групи з питань аналізу стану досудового розслідування та нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені стосовно журналістів.

В нараді також взяли участь працівники апарату обласної прокуратури разом з представниками секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України, за участі представників Головного управління Нацполіції та УСБУ у Львівській області, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

 «Небезпеку для свободи слова несуть напади на журналістів та їх близьких осіб, пов’язані з професійною діяльністю працівників медіа. Якщо такі випадки швидко не розслідувати та не карати винних – створюється атмосфера безкарності» – зазначив Роман Павленко.  

В ході зустрічі, учасники окреслили проблемні питання в організації розслідування кримінальних проваджень щодо перешкоджання журналістській діяльності в регіоні, взаємодію правоохоронних органів і представників неурядових організацій та засобів масової інформації.

«Станом на сьогодні на розгляді у суді перебуває два кримінальних провадження, у тому числі щодо підпалу автомобіля чоловіка журналістки радіо» – зазначив перший заступник.

За результатами заходу було визначено подальші кроки співпраці у сфері захисту прав журналістів.

З метою узгодження роботи правоохоронних органів у протидії кримінальним правопорушенням проти журналістів Львівською обласною прокуратурою надалі проводитимуться такі робочі зустрічі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews