Два тижні до початку опалювального сезону у Львові: тарифи на тепло утаємничили

30.09.2021 16:03   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: LvNews

Тарифи на опалення для населення треба підвищити на 11 відсотків, а для бюджетних установ, релігійних організацій та промислових споживачів – на 63 відсотки.

Такі цифри прозвучали сьогодні під час громадських слухань щодо встановлення тарифів на виробництво теплової енергії ТЕЦ-1 Львівського міського комунального підприємства «Львівтеплоенерго» на 2022 рік.  

Як стверджують представники «Львівтеплоенерго», зараз у собівартості виробництва тепла 90 відсотків складає ціна газу.

На сьогодні «Нафтогаз» постачає газ за двома цінами - 7600 грн за тис. кубів для побутових споживачів та 25000 грн для бюджетних установ, релігійних організацій та промислових споживачів. Водночас теплопостачальні організації очікують, що Рада Міст підпише меморандум з урядом, за яким «Нафтогаз» постачатиме газ для бюджетних установ за ціною 15 600 гривень за тисячу кубів, а також уряд візьме на себе дотування місцевих теплоенерго аби уникнути підвищення тарифів.

Тож, «Львівтеплоенерго» сподівається на дотацію у 700 тисяч гривень, «Залізничтеплоенерго» - у 300 тисяч гривень. Разом – мільярд гривень.

Проте за два тижні до початку опалювального сезону у Львові ще не оприлюднено навіть прогнозованих тарифів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews