До суду передано справу трьох кіберполіцейських, які вимагали 150 тисяч у потерпілого

30.09.2021 16:05   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: IfNews

Матеріали щодо трьох працівників кіберполіції, яких СБУ викрила на вимаганні коштів у потерпілого, передано до суду.

У квітні Служба безпеки України затримала старшого інспектора та інспектора відділу протидії кіберзлочинам в службовому приміщенні Івано-Франківського відділу Департаменту кіберполіції одразу після одержання ними 150 тисяч гривень хабара. Гроші вони вимагали у потерпілого у кримінальному провадженні. Пізніше правоохоронці довели причетність до вчинення злочину третього фігуранта – керівника Івано-Франківського відділу Департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, оперативники СБУ встановили, що підприємець з Івано-Франківська звернувся до поліції із заявою про злочин. Хакери перевели з його банківського рахунку 900 тис. грн. та намагалися зняти їх готівкою в одному з відділень. Проте банківські працівники заблокували цю транзакцію як підозрілу. Для повернення коштів бізнесмен звернувся до поліції.

Співробітники СБ України задокументували, що кіберполіцейські гарантували чоловіку повернути доступ до його власних коштів за «винагороду» – 150 тисяч гривень. Двох фігурантів затримали на «гарячому» в момент отримання хабаря. Пізніше було зібрано докази співучасті керівника Івано-Франківського відділу Департаменту кіберполіції. Він безпосередньо організовував повернення коштів і через підлеглих отримав хабар від потерпілого.

Троє кіберполіцейських обвинувачуються в  одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Припинення протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Слідство вели слідчі територіального управління ДБР у м. Львові. Процесуальне керівництво здійснювала Івано-Франківська обласна прокуратура. 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews