Наталя Матюшина

Наталя Матюшина

громадська діячка

До чого призведе примусове щеплення, якщо вакцинація українців провалена?

25.10.2021 10:39   Автор : Наталя Матюшина
Джерело: UaNews
Стимуляція підроблення ковід-сертифікатів — ті, хто не бажає вводити вакцину, але підпадає під категорію професій, для яких щеплення є обов'язковим, будуть змушені, під шантажем звільнення (який ми й так спостерігали в час добровільно-примусовий) або піддатись на утиски, або підробити щеплення.
 
З цього випливає, що ми не будемо бачити реальної картини з вакцинацією. А що гірше — збільшення захворюваності. Бо псевдощеплені все рівно матимуть високий ризик захворіти та заражатимуть інших.
Людей потрібно переконувати словами, фактами, аргументами, а не залякуванням та примусовістю.
 
То ж які кроки нам необхідні?
 
1. Держава повинна взяти на себе відповідальність за можливу появу побічних реакцій чи настання смерті, й надати відповідну медичну чи матеріальну допомогу. Уявіть ситуацію: людину змусили зробити щеплення, попри її небажання, без медичного обстеження (а людині важливо знати, що в неї немає протипоказань), та ще й ти підписуєш папірчик, де всю відповідальність за наслідки бере на себе пацієнт! Тобто, простими словами, очима пересічного громадянина: "Я боюсь вмерти після вакцинації, я не хочу вмирати, але мене змушують можливо вмерти, бо як не вмру, то піду на роботу, щоб заробити на їжу, щоб не вмерти там".
 
2. Влада повинна позбутись подвійних стандартів: з одного боку застерігає від поширення інфекції, пропагує вакцинування, і в той же час організовує масові заходи, чим стимулює скупчення людей та збільшення захворюваності.
 
3. Комунікація! Активна і повселюдна.
Про важливість щеплення від COVIDу потрібно постійно фахово говорити. Реальна картина: в Україні є лише декілька лікарів та експертів, які вміють якісно все пояснити і мають, що важливо, авторитет серед народу. Але і їхніх захмарних зусиль не вистачає для того, щоб вивести вакцинацію (читай безпеку) суспільства на належний рівень.
Агов, у нас в державі минулорічне національне опитування показало, що 5% опитуваних бояться вживлення чіпу під час щеплення! 5%!!!, тобто чисто теоретично 2 мільйони громадян бояться вживлення чіпу! Ще раз, 2 мільйони — такі собі дві Чернівецькі області є бомбочками уповільненої дії лише тому, що відповідальні за комунікацію особи, не можуть знайти фахівців, щоб масово розвіяти міфи! От просто взяти науковця, який пояснить чому ж не можливо вживити чіп, як він працює/не працює і яку цінність для всесвітнього заговору несе невакцинований Василь, який з 7:30 ранку чекає на чекушку під магазином.
 
4. Стимулювати вакцинування шляхом надання реальних, корисних привілеїв. Ну, не секрет, не багата ми країна. Космічні комунальні платежі, невмотивовано високі ціни на продукти та базові потреби.
Ви серйозно думаєте, що баба Галя, яка має пенсію 2 тисячі (при цьому комунальні з субсидією її перевищують), чи тато Андрій, який є єдиним годувальником в сім'ї, де 3 дітей, чи студентка Саша, яка переїхала на навчання з далекого району і отримує 700 грн стипендії, оплачує гуртожиток, їжу не купує, а родичі передають контейнери й закрутки, невже їм важливо у якості "солодких пундиків" від вакцинації мати можливість піти в ресторан чи виїхати на море за кордон? У них немає такої можливості хоч "з" щепленням, хоч "без".
А от, наприклад, як мер Дніпра, для вакцинованих надав право безкоштовного проїзду в метро — це так, вже "тепліше".
 
Якби, скажімо, 100% провакциноване підприємство звільнялося б від опадткування хоч на 2 тижні, чи повністю провакцинований заклад освіти отримав би додаткове фінансування для ремонту чи разові премії, можливо б реальні привілеї стимулювали масову вакцинацію. Погодьтесь, разова премія у тисячу гривень на людину обійдеться дешевше, ніж потім 10 тисяч, а то й більше, на лікування. (Але і те, і інше, за наші податки, не забувайте!)
 
Примус завжди викликає спротив! Тому потрібно з населенням говорити, пояснювати, пропагувати, гарантувати, як у цивілізованих країнах. До речі, побоювання щодо якості вакцини існує не лише в Україні, такі ж проблеми має ЄС, Америка. Чого лише вартий страх на досвіді Ізраїлю, де все населення провакцинували, пів року щастя і знову пандемія. Але там, в цивілізованих країнах, знову ж таки, акцентую, з людьми комунікують і пояснють причину й наслідки тих чи інших дій та явищ.
Хочеться вірити, що ми все ж таки, доростемо до розуму й свідомості на всіх рівнях. І що найважливіше: поважати вибір кожного громадянина, розуміти його страх і підтримувати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews