Природний камінь — гідна оправа для ошатної оселі

21.05.2022 10:01   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: UaNews

Розмірковуючи над дизайном помешкання чи прибудинкової території, офісу або громадської зони відпочинку, пригадайте слова геніального дідуся Ейнштейна: «Усе, що ви можете собі уявити, природа вже створила» — й зупиніть свій вибір на природному камені. І хай кине у вас камінь той, хто вважає інакше!

Цей абзац міг би бути першим і останнім, але про натуральний камінь хочеться говорити безупину, бо це наче закам’яніла музика природи. І водночас жива, адже камінь колись теж народився і зростав крізь усі геологічні епохи. Пам’ять про них закарбована в його неповторних малюнках. Ви не знайдете однакових камінних брил чи шматків — природа ніколи не плагіатить навіть себе саму.

Природний камінь — екологічний матеріал, що доречний скрізь і завжди: у будинку, квартирі, офісному приміщенні, в саду й на подвір’ї, всередині та знадвору. Колони з мармуру, східці з піщаника, стежка з травертину чи граніту, паркан із кварциту або сланцю — це в будь-якому разі стильно, дорого і вишукано.

А ще — надійно і практично. Ваші камінний фасад, паркан чи бруківка, підвіконня чи стільниці не боятимуться ні вогню, ні води. Часу, до речі, теж, бо природний камінь має властивість красиво старіти століттями. Тож якщо нині молоде подружжя вимостить гранітом доріжку на своєму обійсті, нею колись бігатимуть його праправнуки.

У дизайн-проєкті будь-якого стилю природний камінь може стати, так би мовити, наріжним каменем. Або головним акцентом. Багатий асортимент відкриває простір для фантазії. Наприклад, фавориткою ландшафних дизайнерів стала декоративна галька.

Дизайн оформлення ділянки білою галькою та чорним сланцем
Дизайн оформлення ділянки білою галькою та чорним сланцем Фото з мережі Інтернет

Kanyon імпортує гальку з різних країн світу, адже клієнти оцінили її універсальність. Природа наче навмисне створила цей камінь для наших кліматичних умов і наділила винятковою морозо, волого- і світлостійкістю. Галька витримує агресивний вплив довкілля і десятиліттями радує господарів, котрі оздобили нею свої садиби.

Приємно вражає широкою палітрою кольорів та відтінків і благородний травертин. Це камінь вапнякового типу з унікальною властивістю — він легко піддається обробці й водночас має міцність граніту. Облицьована травертином ванна кімната, сауна чи басейн свідчать про благородний смак практичного господаря, котрий обирає високу якість не за всі гроші.

Тераса з Травертину
Тераса з Травертину Фото з мережі Інтернет

Отже, в дискусіях про недоліки природного каменю зазвичай не залишається каменя на камені, адже природа — профі найвищого ґатунку. Фахівці Kanyon лише вигідно подають створені нею шедеври й мовби інкрустують їх в інтер’єри та екстер’єри. Доповнюють створене природою своїм професіоналізмом і — жодних підводних каменів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews