П’ятиметровий зубр з дерева від прикарпатського майстра

11.12.2023 18:58   Опубліковано : Франківський Новинар
Джерело: galka

Майстер з карвiнгу Олег Пилип’юк з Бiлоберiзки, що на Верховинщинi, вирiзав за допомогою бензопили дерев’яну скульптуру зубра висотою 5 м 17 см.

Про це пише Галка з посиланням на журналiста Романа Клима.

Рiк тому Олег Пилип’юк вирiзав оленя «зростом» 4 м 77 см в Ломачинському лiсництвi поблизу Сокирянiв, а вже через рiк подiбна фiгура постала, бiля мiстечка Красноїльськ. 

“Рiч у тiм, що нещодавно до мене звернувся директор лiсгоспу Василь Хащевий, дещо з гумором запропонувавши «перемогти» оленя з Ломачинцiв, якого внесено в Нацiональний реєстр Книги рекордiв України як «найбiльшу скульптуру, вирiзану бензопилою»”, – зiзнається майстер Олег.

Вибiр впав на зубра – масивного звiра, тварину, яку розводять буковинськi лiсiвники. Розроблена спецiальна програма, популяцiя їх зростає, у Баниловi навiть є спецiальний вольєр для належного утримання зубрiв.

“Матерiалом для роботи стали вистоянi дубовi нарiзанi колоди. Робота тривала 16 днiв, на деяких етапах допомагали лiсiвники. Використано 70 кг високоякiсного клею (для порiвняння: на оленя пiшло 30 кг). Чи не найважче було наростили зубровi боки. А коли скульптура набрала реальних обрисiв, у голову «штрикла» думка встановити на карку тварини… сову, щоб надати роботi композицiйностi i зробити її ще вищою”, – дiлиться майстер.

Зубр iз совою наразi очiкують приїзду експертiв Нацiонального реєстру Книги рекордiв України, аби тi офiцiйно зафiксували досягнення.

 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka