Львівський залізничний вокзал пристосують для маломобільних людей

07.03.2024 09:36   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Головний корпус Львівського залізничного вокзалу пристосують для потреб маломобільних людей. Там розмістять допоміжні споруди, облаштують високі перони та ліфти для безперешкодного доступу до потягів і тунелів.

Про це під час засідання виконавчого комітету розповіли фахівці управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

"Ця реконструкція передбачає підвищення висоти перонів, влаштування додаткових ліфтів, по три на кожен перон, і забезпечення відповідних європейських стандартів доступності будь-якого потяга", – каже фахівець управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Роман Крушельницький.

Пристосувати вокзал до потреб маломобільних людей вирішили зокрема через те, що внаслідок повномасштабної війни значно зросла кількість людей з інвалідністю, поранених та травмованих.

"Це дуже важливий проєкт в контексті нашої екосистеми "UNBROKEN" і доступності загалом, зважаючи на кількість поранених та осіб з інвалідністю, яка зараз є в Україні. Я думаю, ми лише чекатимемо якнайшвидшої реалізації цього проєкту "Укрзалізницею" і вітаємо, що вони розпочали цю роботу вже в таких масштабах", – додає керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради Наталія Алєксєєва.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews