Що робити, якщо планшет мимовільно вимикається?

13.03.2024 14:47   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: UaNews

Рівень заряду акумулятора становить кілька десятків відсотків, а планшет раптово вимикається? Причин такої несправності багато. Однак, перш ніж припустити найгірший варіант, варто виключити найпростіші та найшкідливіші причини несправності.

Зношена батарея

 Звичайно, найчастіша причина раптового вимкнення телефону - зношений або застарілий акумулятор https://www.aks.ua/catalog/akkumulyatory-dlya-planshetov/. Як би акуратно ми не поводилися з пристроєм, його накопичувач енергії все одно поступово зношується. Усі батареї мають обмежений ресурс. Тож, якщо в нашому планшеті все ще встановлено оригінальну батарею, і в роботі вона вже кілька років, то, найімовірніше, вона повністю зношена. Пристрій може раптово вимкнеться, незважаючи на те, що акумулятор показував стан заряду в кілька десятків відсотків.

 У такій ситуації найкраще рішення - купити новий акумулятор, вибрати відповідний варіант для Huawei можна на цьому сайті https://www.aks.ua/catalog/akkumulyatory-dlya-planshetov/brand/huawei.

 Що робити, якщо після заміни накопичувача проблема не зникне? Тоді це може вказувати на помилковий зв'язок між ПЗ смартфона і акумулятором. У деяких випадках це спричинено помилками в операційній системі пристрою або відсутністю останніх оновлень.

Що робити в разі несправного програмного забезпечення?

 Основний крок, який ми можемо зробити, коли наша операційна система не працює належним чином - це відновити пристрій до заводських налаштувань. Перед цим обов'язково зробіть резервну копію всіх даних, що знаходяться в пам'яті планшета, які ви не хочете втрачати. Найкраще скопіювати інформацію на карту пам'яті або створити копію в хмарі. Після відновлення заводських налаштувань необхідно оновити операційну систему до останньої доступної версії.

Отже, планшет скинуто до заводських налаштувань і працює як новий девайс. Зачекайте кілька днів, щоб ретельно відкалібрувати всі налаштування та оцінити покращення ситуації. За цей час варто кілька разів зарядити планшет, а також довести його до повної розрядки.

Скидання до заводських налаштувань не допомогло?

 Якщо планшет все одно вимикається, незважаючи на заряджений акумулятор, проблема, на жаль, не програмна, а технічна. Причина в такій ситуації може полягати в несправності материнської плати, а точніше її модуля, що відповідає за інформування пристрою про стан батареї. Тоді відвідування сервісної служби просто необхідне. Власники обладнання, на які ще діє гарантія, повинні подати скаргу в такій ситуації в офіційний сервісний центр. Після закінчення гарантійного терміну будь-який ремонт доведеться проводити власним коштом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews