Антимонопольний комітет підозрює змову компаній під час аукціону продажу землі у Львові

15.03.2024 00:05   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Антимонопольний комітет запідозрив змову між двома компаніями, що змагались за земельну ділянку на Тракті Глинянському.

У четвер, 14 березня, Антимонопольний комітет повідомив про початок розслідування можливої змови під час аукціону з продажу земельної ділянки у Львові. Під час попереднього дослідження обставин аукціону АМКУ виявив факти, що можуть свідчити про можливу узгоджену поведінку учасників закупівлі, пише LVIV.MEDIA.

Йдеться про львівські компанії АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Скайлайн” та ТОВ “Фреш Трейд”.


Ділянку площею 0,0625 га на вулиці Глинянський Тракт біля будинку №34 виставило на аукціон Управління земельних ресурсів Львівської міської ради у липні 2023 року. Її продавали для будівництва там адміністративних або офісних будівель. Початкова ціна ділянки становила понад 1,981 млн грн. В торгах взяли участь п’ять компаній, серед них — АТ “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Скайлайн“ та ТОВ “Фреш Трейд”. За даними платформи YouControl, “Скайлайн“ володіє 10% компанії “Фреш Трейд”.

Результати аукціону оголосили 15 серпня 2023 року. В торгах перемогла компанія “Скайлайн“, запропонувавши за земельну ділянку понад 4,688 млн грн. Другим за ставкою було товариство “Фреш Трейд” — його кінцева пропозиція складала 3,375 млн грн. Впродовж трьох раундів аукціону ТОВ “Фреш Трейд” пропонувало за ділянку ціни, які були трохи нижчими за ті, що пропонувало “Скайлайн“.

Згідно із містобудівними умовами та обмеженнями, які надав виконком Львівської міськради напередодні аукціону, на цій земельній ділянці можна побудувати офісне приміщення з підземним паркінгом. Висота будівлі не має перевищувати 14 метрів, площа забудови має становити не більше 40% земельної ділянки.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews