Екологічний податок: рівняни на охорону довкілля сплатили понад 29 мільйонів гривень

18.03.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Упродовж січня - лютого  2024 року на усунення заподіяної шкоди довкіллю платники Рівненщини перерахували до бюджету 29,5 млн грн екологічного податку. Це на 10,2 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Із загальної суми надходжень 22,1 млн грн надійшло до державного бюджету (+ 57%, або 7,4 млн грн до відповідного періоду  минулого року), а 7,4 млн грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету (+61,5%, або 2,8 млн грн до січня - лютого  2023 року).

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується за обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк та за обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій).

Пресслужба ГУ ДПС Рівненщини


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews