Львівська обласна військова адміністрація затвердила нову форму листа для отримання права виїзду за кордон

18.03.2024 14:53   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Для перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ, інших військових формувань та населення, Львівська ОВА оновила форму листа для отримання дозволу на виїзд з України для водіїв призовного віку.

Про це повідомив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Для отримання права виїзду з України терміном на один місяць, чоловікам віком від 18 до 60 років необхідно звернутися з листом до Львівської обласної військової адміністрації на електронну адресу. Оновлений зразок листа та детальна інформація щодо вимог його оформлення розміщується на офіційній сторінці адміністрації.

Після опрацювання отриманих звернень, ЛОВА приймає рішення про виїзд за межі України водіїв, та надсилає відповідні листи до Державної прикордонної служби України.

Працівники Державної прикордонної служби України перевіряють, чи має водій дозвіл від ЛОВА на виїзд за кордон та чи дотримується він правил перетину кордону.

«Найчастішими причинами відмови є те, що юридичні особи звертаються для визнання вантажу гуманітарною допомогою, а в умовах воєнного стану це здійснюється за декларативним принципом. А також, відсутність необхідних для розгляду обласною військовою адміністрацією документів, які свідчать про здійснення відповідної діяльності суб’єктами звернення, зокрема запитів, митних декларацій, чи актів приймання-передачі кінцевим набувачам (військові частини ЗСУ, заклади охорони здоров’я, органи місцевого самоврядування тощо) можуть стати причиною для відмови», – зазначає Тарас Грень.

Підсумовуючи, зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення у Львівській області видали понад 49 тисяч дозволів водіям на виїзд за межі України в умовах воєнного стану, за результатами чого з-за кордону було доставлено найнеобхідніші медичні препарати, пристрої, автомобільні техніку для потреб Збройних Сил, закладів охорони здоров’я та населення. При цьому, за інформацією Прикордонної служби України , орієнтовно 3,5% осіб порушили терміни перебування за кордоном.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews