Ще один юний Герой доєднався до Небесного війська: сьогодні Рівне попрощається з ним

19.03.2024 08:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Олесь Самчук народився у Рівному 1 квітня 2002 року. Коли хлопчику було 6 років, родина переїхала до Здолбунова. Олесь навчався у 6 та 7 місцевих школах, а після смерті мами - рівненської поетеси Вікторії Самчук - у 14 років повернувся до Рівного, де закінчив 9 школу.

- Він був багатогранною людиною, хотів все спробувати. Ходив на багато гуртків і здобував призові місця на змаганнях з різних дисциплін – бальні танці, дитяча залізниця, трекове автомоделювання, паркур, спортивний туризм, гра на гітарі. Закінчив фотошколу Олександра Харвата і професійно займався фотографією, - розповідає опікун Героя Олександр.

Юнак був творчою людиною. Це, ймовірно, передалося від мами. Олесь здобував освіту в Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Кіно- та телеоператорство». Коли ж закінчив навчання у 2023 році добровольцем вирішив долучитися до Національної гвардії України.

- Олесь просто не міг інакше, так його виховували. Його запрошували навчатися режисурі в Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Олесь знімав кліпи для виконавців і раніше, був асистентом оператора. Як сирота, він міг не йти служити. Але як справжній патріот, сказав, що інакше не може, що має помститися за свого друга Єгора Муху, який загинув минулого року, за трьох друзів, які боронили землю, - каже дідусь Героя Ростислав Ананійович.

Олесь обрав собі символічний позивний Каркаде – саме так називалась перша книга поезій його мами... Про службу рідним майже не розповідав.

- Щось стукнуло, впало, головне пронесло, - віджартовувався щоразу.

На жаль, 21-річний старший солдат Олесь Самчук загинув 11 березня 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 19 березня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі Тинне.

Пресслужба Рівнеради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews