Податкова Львівщини заборгувала за електроенергію майже 300 тис. грн

19.03.2024 10:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Господарський суд Львівської області зобовʼязав сплатити Головне управління ДПС у Львівській області борг ТОВ “Львівенергозбут” за отриману електроенергію. Сума боргу складає понад 283 тис. грн.

ДПС уклала із “Львівенергозбутом” договір про постачання електроенергії на початку січня 2023 року. Відповідач стверджував, що на початку липня ДПС розірвала договір із ТОВ “Львівенергозбут” та уклала нову угоду з іншим постачальником — ТОВ “СК Енерджі Груп”, якому й платила за послуги у серпні минулого року, повідомляє Lviv.media.

Втім, “Львівенергозбут” під час судового розгляду стверджував, що чотири об’єкти податкової служби перебували на його постачанні до 01 вересня 2023 року. Вартість спожитої за серпень електроенергії склала 283 тис. 851 грн. Зміну постачальника, що відбулась саме 01 вересня 2023 р., підтвердив витяг із Центральної інформаційно-комунікаційної платформи DataHub. Також цю інформацію своїм листом підтвердило ПрАТ “Львівобленерго”.

ДПС надала платіжні документи, які свідчать про оплату послуг за серпень іншому постачальнику. Однак вони, згідно з рішенням суду, не підтверджують факту оплати саме по спірних точках комерційного обліку. Відтак суд визнав надані “Львівенергозбутом” докази більш вірогідними і вирішив стягнути з ДПС у Львівській області на його користь повну суму заборгованості.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews