На засіданні ВРУ ухвалили законопроект щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

21.03.2024 16:42   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Роман Іванісов, народний депутат від Рівненщини, розповів про роботу Верховної Ради України після чергового ракетного обстрілу столиці терористами рф:
 
"Важка ніч для Києва. Але дякуємо воїнам ППО за захист, за те що сьогодні кожен з нас має можливість продовжувати роботу
 
На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради в цілому ухвалили законопроект для наших захисників: №10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист. Цим документом уточнено загальний час безперервного лікування або перебування у відпустці для лікування до 12 місяців без необхідності кожні 4 місяці проходити ВЛК. Також на рівні закону закріплені виплати сім’ям загиблих захисників.
 
Також прийняли важливий євроінтеграційний законопроект №10373 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення законодавства у сфері здійснення лобіювання.
 
Ще законопроекти, які прийняті в цілому:
№9569 - щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (про перенесення адміністрування ЄСВ з Державної фіскальної служби на Пенсійний Фонд України);
 
№9428 - про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо договорів керованого доступу (стосується закупівлі інноваційних лікарських засобів);
 
№9088 - щодо вдосконалення діяльності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (встановлюється чіткий та прозорий механізм черговості задоволення вимог вкладників та інших кредиторів банку щодо якого Фондом здійснюється ліквідаційна процедура, врегульовується питання, пов’язане із забезпеченням виконання актуального державного оборонного замовлення виконавцем, кошти якого залишились на рахунку в банку, що ліквідується або виводиться з ринку Фондом гарантування вкладів громадян).
 
Також проголосовано Постанову ВРУ «Про здійснення Запорізькою обласною військовою адміністрацією, начальником Запорізької обласної військової адміністрації повноважень, передбачених частиною третьою статті 10 та частиною третьою статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews