Львівська диригентка Линів пояснила, чому готує оперу російського композитора

25.03.2024 11:45   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Українська диригентка Оксана Линів стала музичною керівницею опери російського композитора Петра Чайковського “Євгеній Онєгін” у Саксонській державній опері Дрездена. Показ запланований на 3 липня 2025 року.

Про це повідомляє сайт Саксонської державної опери Дрездена.

Лібрето до опери написали Петро Чайковський та Костянтин Шиловський за романом у віршах Олександра Пушкіна — російського імперського поета, ксенофоба. Квитки розпочнуть продавати у квітні 2024 року.

Оксана Линів прокоментувала підготовку до опери у Facebook-дописі. Вона стверджує: попри те, що в Україні від початку воєнного стану припинили виконувати музику Чайковського, Прокоф’єва, Шостаковича, Рахманінова, Стравінського, твори цих композиторів обов’язкові в репертуарі кожного диригента на міжнародному рівні.

“Твори цих композиторів належать до обов’язкового репертуару кожного диригента, чия кар’єра розвивається на інтернаціональному рівні, адже ці твори належать до світової музичної спадщини. Вони є невіддільною частиною і стандартним репертуаром симфонічних оркестрів та оперних театрів цілого світу, і цей репертуар був сформований ще сотні років тому”, — заявила Линів.

Водночас вона зазначила, що завдяки співпраці з провідними оркестрами та оперними театрами українські диригенти можуть додавати до стандартного репертуару “маловідомих українських композиторів і додавати ці імена до світової класичної музичної традиції”.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews