Львівському готелю Leopolis скасували дозвіл на оренду

26.03.2024 17:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Власники готелю рік користувалися земельною ділянкою без дозвільних документів.

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволяє власникам готелю Leopolis hotel поновити договір оренди земельної ділянки на вул. Шевській. У квітні минулого року Господарський суд скасував дію договору. Відповідний документ оприлюднили у понеділок, 25 березня, на офіційному порталі міської ради Львова, пише LVIV.MEDIA.

Земельна ділянка площею 0,0590 га була в оренді ПрАТ “Європейський дім” понад 13 років. На ній розташовані будівлі готельного комплексу Leopolis hotel, нежитлові приміщення пам'ятки архітектури національного значення.

У квітні 2023 року за позовом прокуратури Господарський суд скасував рішення міської ради про продовження термінів оренди ділянки приватному товариству на 5 років і визнав недійсним договір оренди, який поновили у 2019 році. Крім того, суд також скасував реєстрацію цієї ділянки у Державному кадастрі.

Підставою для їх скасування було те, що будівлі, які є на ділянці належать до земель історико-культурного призначення, а у своїй ухвалі та договорі оренди Львівська міськрада визнала ділянку зоною житлової та громадської забудови.

Тепер ПрАТ “Європейський дім” звернулась до міськради з проханням ще раз оформити право оренди на земельну ділянку. Депутати розглядатимуть цю ухвалу на сесії Львівської міськради, вони можуть дозволити власникам готелю почати процес підготовки до укладення договору оренди та реєстрацію ділянки у Держкадастрі, або ж не підтримати таке рішення.

За даними аналітичної системи YouControl “ПрАТ "Європейський дім" створили у Львові понад 17 років тому. Компанія займається наданням в оренду нерухомого майна. Керівником фірми є Тарас Добрянський, а засновниками естонська фірма “ЕЙЧ ТІ ПРОПЕРТІ ДЕВЕЛОПМЕНТ ОУ” та фінляндська компанія “КУСІНКАПІТАЛ AB”.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews