Рівненська область отримала від Японії важку техніку для меліорації

27.03.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

6 екскаваторів та 1 бульдозер отримали водогосподарники Сарненського та Вараського районів. Допомога надійшла від Уряду Японії. Це техніка одного з провідних світових виробників Komatsu.

«Вдячний Японії за підтримку. Ця техніка дозволить значно прискорити обслуговування меліоративної мережі на півночі області, зменшити підтоплення сільськогосподарських земель, населених пунктів та сприятиме підвищенню урожайності», - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Загалом на теренах Рівненщини нині 390 тис. га осушених земель. З них 277 тис. га використовується в сільськогосподарському виробництві.

Довідка:

Важка техніка для меліорації надійшла у межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма екстреного відновлення», «Невідкладна підтримка аграрного сектору», який фінансується Урядом Японії за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Загалом Україна отримала 25 одиниць техніки одного з провідних світових виробників Komatsu.

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews