Як правильно їсти роли згідно з японським етикетом?

27.03.2024 18:02   Опубліковано : Тарас Жак
Джерело: RvNews

У більшості українських суші-ресторанах можна скуштувати різні страви японської кухні, зокрема й суші. Це пікантна й апетитна закуска з оригінальним смаком та незвичайним поєднанням інгредієнтів. 

Заклади пропонують суші акції в Києві, що дає змогу замовити їх кожному відвідувачу й отримати гастрономічне задоволення. Перед вживанням слід ознайомитися з правилами японського етикету.

Японський етикет: як правильно їсти суші?

Основні правила японського етикету:

  • палички. Слід користуватися паличками, щоб взяти суші. Не варто брати їх руками. Також не допускається паличкою наколювати рол, розмахувати, вказувати або гратися ними. Палички кладуть на спеціальну підставку, а не на стіл;
  • соєвий соус. Занурюють тільки рибу в соєвий соус. Не вмочують рис, бо він розвалиться. Також у Японії не прийнято додавати в соус васабі або імбир;
  • імбир. Він призначений для того, щоб очищати смакові рецептори між різними видами суші. Не слід їсти його разом із ролами;
  • васабі. Це паста з гострого японського хрону, що надає пікантності та гостроти;
  • як з'їсти суші. Їх їдять цілком за один раз та не кусають навпіл.

Є й інші правила японського етикету. 

Не прийнято розмовляти, поки їдять суші. Не кладуть використані серветки на стіл та не залишають недоїдені роли на тарілці.

Дотримуючись цих простих правил, кожен зможе показати свою повагу до японської культури та традицій.

На сайті суші-ресторану Evrasia.in.ua представлений великий вибір страв японської кухні (супи, салати, закуски та ін.). У меню можна вибрати та замовити різні види суші/ролів та їх сети за доступними розцінками, є кур'єрська доставка в найкоротший час. 

Які суші найпопулярніші?

Найпопулярніші види суші: 

  1. Нігірі. Це класичний варіант - скибочка сирої риби або морепродуктів на овальній кульці рису. Можуть бути прикрашені смужкою водоростей норі. Різновиди нігірі - сяке (лосось), туна (тунець), хамачі (жовтохвіст), іка (кальмар).
  2. Макі. Це роли з рису, риби, морепродуктів та овочів, загорнуті у водорості норі. Бувають простими або складними (з кількома начинками), розрізають на 6-8 частин. Різновиди - Філадельфія (вершковий сир, авокадо, огірок), Каліфорнія (крабове м'ясо, авокадо, огірок), Дракон (лосось, темпура з креветок, авокадо, огірок) тощо.
  3. Темакі.  Це конусоподібні роли, які зазвичай робляться вручну. Зазвичай наповнюють рисом, рибою, морепродуктами та овочами. Їдять руками, а популярні темаки з лососем і авокадо, тунцем і огірком, крабом і майонезом.
  4. Гункан. Це скибочка сирої риби або морепродуктів на невеликій чашечці з рису, загорнуті водоростями норі. Часто прикрашають ікрою або іншим гарніром.
  5. Урамакі. Це роли, які "вивернуті навиворіт", тобто рис знаходиться зовні, а водорості норі - всередині.

Існує безліч інших видів суші/ролів, тому кожен може знайти собі щось до смаку.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews