РПЦ оголосила «священною» війну в Україні

29.03.2024 09:26   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Московські попи на своєму соборі також оголосили, що після завершення війни вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу Росії. 27 березня у Москві відбувся соборний з'їзд РПЦ під керівництвом московського патріарха Кирила, на якому ухвалили "наказ" у якому "спеціальну військову операцію" назвали "священною війною". УПЦ МП заявила, що "відмежовується, категорично не поділяє і засуджує викладені в цьому документі ідеї".

Документ, опублікований на офіційному сайті Московської патріархії, містить вісім частин, зокрема про Україну, про війну, про демографічний та економічний розвиток Росії.

У "наказі" назвали "сво" новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, яка "ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, який за ним стоїть".

"З духовно-морального погляду "сво" є "священною війною", в якій Росія і її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію «утримуючого», що захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм", — йдеться у "наказі".

Після завершення "сво", на думку РПЦ, вся територія сучасної України має увійти до зони виключного впливу Росії.

"Можливість існування на цій території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, тобто політичного режиму, яким керують із ворожого Росії зовнішнього центру, повинна бути повністю виключена", — йдеться в "наказі"

У документі РПЦ заявили про "триєдність" російського народу і, що доктрина "триєдності" має отримати "законодавче закріплення", ставши "невіддільною частиною російської системи права".

"Возз'єднання російського народу має стати одним із пріоритетних завдань зовнішньої політики РФ. Росії слід повернутися до наявної понад три століття доктрини триєдності російського народу, згідно з якою російський народ складається з великоросів, малоросів і білорусів, які є гілками (субетносами) одного народу, а поняття "російський" охоплює всіх східних слов'ян – нащадків історичної Русі", — йдеться у "документі".


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews