Під час ракетної атаки РФ на Україну Польща підіймала авіацію

29.03.2024 09:32   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Через ракетний обстріл України вночі, 29 березня, Польща підіймала в небо літаки для моніторингу ситуації у власному повітряному просторі.

Про це у соцмережі X повідомляє Оперативне командування Польщі.

"Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов'язана з ракетними ударами по об'єктах, що розташовані на території України. Усі необхідні процедури щодо забезпечення безпеки повітряного простору Польщі запущені", — йдеться у повідомленні.

Також за повідомленням польських військових, це може призвести до підвищення шуму.

"Зверніть увагу, що польські та союзні літаки літають у повітряному просторі Польщі, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни", — повідомили у командуванні.

Вночі 29 березня Росія здійснила чергову комбіновану атаку по території України із застосуванням ударних дронів і ракет. За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, ціллю Росії під масованого ракетного удару, зокрема, були об'єкти генерації електроенергії. Були атаковані об'єкти теплової генерації у Дніпропетровській, Полтавській та Черкаській областях. Як повідомили в "Укренерго", внаслідок удару, пошкоджень зазнали теплові гідроелектростанції у Центральному та Західних регіонах. Наразі на Дніпропетровщині застосовано аварійні відключення світла, а на Харківщині — графіки погодинних відключень.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews