Жителя Львівщини, який відмовився воювати через релігію, засудили

29.03.2024 09:54   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Червоноградський міський суд Львівської області виніс вирок Сергію С., який отримав повістку і пройшов військово-лікарську комісію, однак не з’явився на виклик до ТЦК, пояснивши своє рішення релігійними переконаннями.

Влітку 2023 року Сергій С. отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої його визнали придатним до служби. Після цього йому видали повістку на відправку до Збройних сил України, за якою 18 серпня 2023 року він мав зʼявитися до ТЦК для відправки на службу. Однак цього дня до військкомату він не прийшов і не повідомив причини неявки, повідомляє Zaxid.net.

У суді Сергій С. свою вину визнав частково, однак назвав дії працівників ТЦК неправомірними. Він стверджує, що пройшов лікарську комісію, однак мав скарги на здоров’я, які не взяли до уваги. Крім цього, через релігійні переконання він не хоче тримати зброю в руках, а має право на альтернативну (невійськову) службу. Однак допитані в суді працівники ТЦК зазначили, що Сергій С. із відповідною заявою про виконання альтернативної служби чи відмову від неї не звертався.

Свідчення суду дав і священник релігійної громади «Агапа». Він зазначив, що Сергій С. є членом церкви та допомагає в служінні, а також додав, шо релігія прямо не забороняє нести військову службу.

Враховуючи обставини справи, суддя Червоноградського міського суду Андрій Жураковський визнав Сергія С. винним в ухиленні від мобілізації за ст. 336 ККУ та призначив 3 роки позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляції.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews