Учні з Рівненщини взяли участь у фестивалі з робототехніки (ФОТО)

29.03.2024 10:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Вихованці гуртка «Робототехніка» Клеванської санаторної школи разом з своїм керівником взяли участь у фестивалі науки та робототехніки «Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!», що пройшов днями у Черкасах.

Тут збирались команди юних робототехніків із семи областей України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської та Черкаської. Загалом у фестивалі взяли участь 250 школярів та 70 тренерів.

Рівненщину представляли учні Клеванської спецшколи: учениця 5-А класу Аріна Карчава, учениця 5-Б класу Софія Гусак та їх тренер - Віталій Переходько.

Для змагань підготували різні локації, залежно від номінацій: алея стартапів (вікові групи 6-9 років та 10-17 років), конкурс відеороликів (6-17 років), робототехніка Lego Wedo 2.0, Spike Essential (6-10 років), робототехніка Lego Mindstorms EV3, NXT, SpikePrime (10- 17 років), робоперегони (10-17 років), робофутбол (10-17 років), дистанційне сумо (6-17 років), автономне сумо (6-17 років), архітектура (6-17 років).

Наші школярі  брали участь у номінації «дистанційне сумо». Їм не вистачило всього одного балу до призового місця.

За підсумками змагань, командам-переможцям та учасникам фестивалю вручили грамоти, кубки та цінні подарунки.

До слова, обласний фестиваль науки та робототехніки «RoboTerra» має на меті долучати дітей до науки, робототехніки, досліджень та інновацій. Проєкт був реалізований в межах програми UPSHIFT, ГО СКЦ Задзеркалля, за підтримки UNICEF та уряду Японії.

Організатор фестивалю -  комунальний заклад Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради.

Раніше в облраді повідомляли, що з 2023 року у Клеванській санаторній школі I-III ступенів працює гурток робототехніки. Предмет викладають учням 5-6 класів. Нещодавно заклад придбав 3-D принтер, на якому зможуть друкувати деталі до наборів для складання роботів.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews