Польські страйкарі поновили блокаду перед пунктом пропуску Угринів-Долгобичув

02.04.2024 11:28   Автор : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Сьогодні, 2 квітня, польські протестувальники поновили блокування руху перед ПП "Угринів-Долгобичув". Рух для вантажівок ускладнений на в'їзд та на виїзд з Польщі.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

За даними польських прикордонників, фермери поновили протести перед пунктом пропуску близько 09:00.

"Увага, ускладнено рух вантажівок перед пунктом пропуску "Угринів-Долгобичув". Просимо водіїв та перевізників врахувати інформацію під час міжнародних перевезень", — йдеться у повідомленні.

Пункт пропуску був тимчасово розблокований 28 березня на період Великодніх свят.


Із 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне". Асоціація "Укравтопром" із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію зазначила, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестували на пункті пропуску "Шегині — Медика".

Польські перевізники 11 грудня припинили страйк на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки.

Польські перевізники, які від листопада блокували пункти пропуску на кордоні з Україною, 16 січня досягли угоди щодо "певних умов" з урядом РП та призупинили протест. 9 лютого фермери у Польщі розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Через декілька днів польські фермери оголосили, що мають намір 20 лютого заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

22 лютого прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польська влада внесе прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Як сказав тоді Туск, це протягом найближчих годин після ухвалення рішення дозволить прибрати перепони на польсько-українському кордоні для постачань зброї та гуманітарної допомоги.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews