Молодіжний табір військово-історичної реконструкції «Повстанські ночі» відбудеться на Рівненщині

08.04.2024 09:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews
 

Цьогоріч громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» планує реалізувати свій щорічний проект «Молодіжний історично-просвітницький проект «Повстанські ночі».

Упродовж проєкту молодь планує впорядкувати 6 місць визначних подій та поховань, пов’язаних з національно-визвольними змаганнями українського народу в різні періоди становлення Української  держави. 

Даний проєкт став можливий завдяки організаційної та фінансової підтримки Мінмолодьспорту. 

Програма проекту передбачає проведення двох заходів:

▪️ військово-історичний табір «Гурби. Зустріч поколінь». 

Табір проводитиметься поблизу с. Гурби та Гурбенського православного монастиря Рівненської області. Заплановані зустрічі з істориками та краєзнавцями, презентація виставки – «Гурби. Героїчна історія спротиву», вишкіл військово-історичної реконструкції; стрілецький вишкіл, навчання з мінної- вибухової безпеки та надання першої медичної допомоги.Також програма передбачатиме проведення історично-пошукової роботи (впорядкування місць загибелі та поховань, серія тематичних навчань).

▪️ «Історично - пошуковий табір «Повстанські ночі»

Табір проводитиметься на річці Случ поблизу с. Губків Рівненської області. Передбачений стрілецький вишкіл, історично-пошукова робота. Крім того, на учасників чекатимуть тематичні краєзнавчі екскурсії місцями бойової звитяги УПА на Березнівщині  та в районі села Гурби.

Деталі за телефоном координатора: 067-915-8837 (Юрій Ткачук).

Пресслужба РівнеОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews