Максим Козицький: Потрібен чіткий розподіл повноважень між державною вертикаллю та місцевим самоврядуванням

09.04.2024 22:41   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Громади Львівщини просять більше повноважень з управління податками та підтримки ЗСУ.

Органи місцевого самоврядування Львівщини повинні отримати додаткові повноваження з адміністрування місцевих податків та надання допомоги Збройним Силам України з місцевих бюджетів. Про це 9 квітня заявив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький під час Регіонального з’їзду територіальних громад Львівщини.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Правда така, що зменшення чисельності працівників Державної податкової служби України вже змушує громади виконувати деякі процедури, пов'язані з адмініструванням майнових податків, але при цьому, відповідно до чинного законодавства, вони не мають таких повноважень” — зазначив Максим Козицький.

За його словами, працівники органів місцевого самоврядування часто вручають податкові повідомлення-рішення, обстежують території, щоб виявити нові об’єкти оподаткування, комунікують з платниками щодо погашення податкового боргу, і навіть змушені у деяких випадках надавати консультації щодо сплати податку на майно. Розширення податкових повноважень місцевого самоврядування, на думку Максима Козицького, збільшить доходи місцевих бюджетів від податку на майно.

“Ми успішно пройшли перший етап децентралізації. Створили 73 громади в області, які розуміють свої повноваження та мають бюджети. Коли говоримо про другий етап цього процесу, то потрібен чіткий розподіл повноважень між державною вертикаллю та місцевим самоврядуванням”, — наголосив Максим Козицький.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews