Місто падаючих балконів: у львівській Ратуші відреставрують лише 12 зі 120 поданих заявок

09.04.2024 23:11   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У Львові завершився відбір заявок на програмі співфінансування реставрації балконів на головних фасадах історичних будинків. З поміж 120 заявок відібрали тільки 12.

Власники помешкань, які увійшли до програми, мають заплатити по 10 тис. грн за кожен балкон, еркер чи лоджію. Решту вартості реставрації оплатить міська рада з бюджету Львова. Про це 9 квітня повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У ЛКП “Бюро спадщини” стверджують, що 90% від отриманих заявок не відповідали умовам програми. “Загалом ми отримали 120 звернень від мешканців. Однак, лише 12 заявок відповідали усім умовам і були включені у програму співфінансування. Ще раз наголошуємо: слід уважно ознайомитися з умовами програми і подавати заявку із повним переліком передбачених додатків”, — прокоментував директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

У комунальному підприємстві додали, що найближчим часом планують продовжити реставрацію балконів на вул.Гоголя, 10. Загалом, станом на зараз готову необхідну документацію мають 14 об’єктів.  

Міська рада співфінансує реставрацію лише тих балконів, які розташовані на головному фасаді будинку, що є пам’яткою культурної спадщини і перебувають в незадовільному або аварійному стані. При цьому кожен власник квартири має погодитись внести 10 тисяч гривень за кожен балкон, або ж надати письмову відмову від участі в програмі. Після цього представник ініціативної групи має заповнити заяву та надіслати її у ЦНАП. До заяви потрібно додати низку документів:

копії укладених охоронних договорів з органом охорони культурної спадщини на кожну квартиру з балконом, який пропонується для реставрації;

копії технічних паспортів кожної квартири з балконом;

копії поверхових планів будинку – пам’ятки культурної спадщини;

фотофіксація стану балконів, еркерів, лоджій;

нотаріальна посвідчена довіреність про уповноваження особи на участь у програмі від кожного з власників балконів;

якщо хтось із власників відмовляється від участі, потрібно долучити письмову відому.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews