Балістичний захист: що це та в чому його переваги

12.04.2024 01:26   Опубліковано : Тарас Жак
Джерело: RvNews

Одними з основних засобів захисту солдата є бронежилети та каски. Перші комплектуються сталевими або керамічними плитами, які захищають від прямих попадань, рикошетів та ударної хвилі. Однак, якщо ви хочете додатково перестрахуватися без значного обтяження амуніції, вам варто купити балістичний захист у військторгу ukrarmor. Він використовується з бронежилетами, протиуламковисм фартухами, тактичними поясами та іншими предметами військового спорядження.

Що таке балістичний захист

Це «м'яка броня», виготовлена у формі пакетів, які кріплять під уніформу. Це може бути як самостійний захист низького класу, так і допоміжний засіб, яким доповнюється сталева або керамічна броня. Основні параметри балістичних пакетів:

  • форма та габарити;
  • маса;
  • жорсткість;
  • матеріал;
  • клас захисту.

Властивості балістичних пакетів взаємопов'язані. Так, клас захисту безпосередньо залежить від жорсткості та ваги виробу. Також велике значення мають розмір та форма виробу, від яких залежать особливості експлуатації спорядження. 

Що стосується матеріалів, то під час виробництві м'якої броні найчастіше застосовується арамідне волокно (кевлар) та НВМПЕ. Кевлар вважається кращим варіантом, хоча і високомолекулярний поліетилен також має чималий попит. Обидва матеріали відрізняються гнучкістю, міцністю та довговічністю. Але додатковим плюсом кевлару є захист від стирань та впливу високих температур.

Переваги та недоліки балістичного захисту

До плюсів такого спорядження належать:

  • протидія рикошетам та прямим попаданням завдяки рівномірному розподілу тиску;
  • мінімальна вага;
  • різноманітні можливості застосування;
  • гнучкість, що дає змогу використовувати пакети з різними типами амуніції.

Але є один суттєвий недолік. М'яка броня не захистить від куль із гострими наконечниками, оскільки їхня форма може прошивати пакети наскрізь. Також вироби з високомолекулярного поліетилену піддаються впливу високих та низьких температур, тому згодом втрачають свої первісні характеристики. 

Водночас матеріали надійно захищаються від впливу зовнішніх чинників плитоносками. Усе це дає змогу розглядати балістичні пакети як ефективний засіб для додаткового захисту солдата.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews