За рік проєкт “Пташки перемоги” вже передав 5 тис. 675 дронів для військових частин

12.04.2024 14:32   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У четвер, 11 квітня відбулась чергова передача дронів оборонцям від благодійного проєкту “Пташки Перемоги”. Цього разу військовим передали майже пів тисячі дронів, повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

480 дронів-камікадзе відправили бійцям 24 ОМБР, батальйону ударних БпАК “Ахіллес” 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка, 77 ОАеМБр. Дрони придбали за кошти партнерів проєкту та громад Львівщини, які зібрали їх в межах благодійних аукціонів. 

У лютому Сколівська, Славська та Козівська територіальні громади провели благодійний аукціон “Мільйони на дрони” спільно з благодійним проєктом “Пташки Перемоги”. Завдяки зусиллям партнерів, місцевого бізнесу та волонтерами згаданих громад тоді на заході зібрали 5 мільйонів 100 тисяч гривень на купівлю квадрокоптерів для ЗСУ.

За частину з них у березні громади передали безпілотний авіаційний комплекс на запит 24 ОМБр імені короля Данила. Ще частину коштів скерували на закупівлю дронів для сьогоднішньої передачі.

“Наш аукціон пройшов дуже успішно. Наші підприємці дуже активно долучилися до того, щоб підняти планку і показати, що на території гірських громад можна  всім активно працювати і донатити кошти для закупівлі озброєння для наших збройних сил”, – зазначив  голова Сколівської об'єднаної територіальної  громади Микола Романишин.

Також 

Дрогобицька, Трускавецька та Бориславська громади у березні також провели аукціон у Трускавці. Зібрали під час нього 1 млн 950 тисяч гривень.

“Загалом за рік проєкт “Пташки перемоги” вже передав 5 тис. 675 дронів для військових частин, які ведуть боротьбу із загарбником. Величезне дякую кожному, хто був і є частиною проєкту та донатить на дрони, дякую громадам за активність. Кожен з вас підтримує військо і в такий спосіб сприяє нашій перемозі”, – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Нагадаємо, що благодійний проєкт “Пташки Перемоги” реалізовують з 28 березня 2023 року. На річницю проєкту у Львові зібрали рекордну суму  – 14,5 млн гривень.

Проєкт втілюють під патронатом начальника ЛОВА Максима Козицького. Засновники – голова ГО Добро.Дій Ігор Дулин та Олександр Тіщенко, який особисто возить дрони на фронт.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews