Останній із могікан: у Львові на маршрут випустили десятий трамвай, придбаний за кредит від ЄІБ

17.04.2024 09:26   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Відтепер міський маршрут Львова, що з'єднує великий житловий район Сихів з центром міста, обслуговують 10 п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв. Їх закупівля - частина проєкту "Міський громадський транспорт України", який є рамковим кредитом ЄІБ на суму 200 млн євро.

Про це повідомило Мінвідновлення України.

У міністерстві зазначають, що ця інвестиція забезпечує міські ради та муніципальні транспортні компанії ресурсами для оснащення українських міст сучасним міським громадським транспортом, таким як тролейбуси, трамваї та автобуси.

Широкі двері та сидіння нових трамваїв пристосовані для маломобільних груп населення. Розширення трамвайного парку Львова є також необхідним, оскільки через війну у місті проживає понад 100 000 внутрішньо переміщених осіб.

"Якісний громадський транспорт — один з ключових запитів на зміни серед мешканців українських міст. Ми вдячні, що, попри війну, наші європейські партнери продовжують підтримувати розвиток міського громадського транспорту, наближаючи його до європейських стандартів", - заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що у 2020 році Львів отримав 17,4 млн євро на закупівлю десяти п’ятисекційних трамваїв.

"Сьогодні всі 10 трамваїв львівського виробництва вже їздять по місту", - заявив міський голова.Він зауважив, що Львів та інші міста, які беруть участь у проєкті ЄІБ "Міський громадський транспорт України", демонструють неабияку стійкість у виконанні поставлених завдань — чи то оновлення транспорту, чи то відновлення пошкоджених об'єктів — і покращують життя громадян всупереч усім викликам.

Про запуск на маршруті трамвая "Електрон" повідомив і мер Львова Андрій Садовий.

"Підбиваємо підсумки співпраці з European Investment Bank. Запустили на маршрут десятий низькопідлоговий трамвай "Електрон". Усі трамваї були придбані за підтримки європейського банку", - написав він на своїй сторінці у Facebook.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews