Конфіскація авто, заборона ОПЗЖ на керівних посадах у ВР і не тільки: на сесії Рівненської обласної ради розглянуть низку звернень

17.04.2024 12:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Відповідні проєкти рішення вчора опрацювали депутати постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією (голова комісії - Сергій Подолін).

Звернення стосуються різних питань:

- недоцільності виокремлення фахових коледжів зі складу вишів та передачі їх фінансування з місцевих бюджетів,

- конфіскації автомобілів в осіб, які керують ними у стані сп’яніння, та передачі таких авто на користь Сил оборони України,

- неприпустимості підтримки законопроєкту «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України»,

- заборони народним депутатам, обраним від ОПЗЖ, займати керівні посади у Верховній Раді України, входити до складу тимчасових комісії, депутатиських груп та інших керівних органів, утворених ВРУ, подальшого балотування особам, які обиралися від політичних партій, діяльність яких заборонена рішенням РНБО.

Ці питання комісія підтримала і рекомендувала винести на розгляд сесії, 26 квітня.

Натомість потрібної кількості голосів не набрали три проєкти рішень щодо звернень про:

- неприпустимості підвищення акцизів на бензин та дизпаливо,

- захисту енергетичної інфраструктури України,

- політичних переслідувань Героя-розвідника Романа Червінського.

З проєктами рішень з усіх цих питань можна ознайомитися на офіційному сайті РОР за посиланням.

Окрім звернень, члени комісії розглянули інформацію керівника Рівненської обласної прокуратури про результати діяльності органів прокуратури упродовж 2023 року.

Обговорили клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму та місцевого самоврядування.

Обговорили проєкт рішення щодо внесення змін до Регламенту РОР, які б дали можливість мобілізованим депутатам дистанційно в режимі відеоконференції брати участь в засіданнях постійних комісій, в яких вони працюють.

Всі ці питання  також отримали підтримку профільної комісії та рекомендовані на розгляд сесії.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews