«Львівсвітло» віддала мільйонне замовлення компанії з «чорного списку» АМКУ

17.04.2024 18:51   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Комунальне підприємство Львівської міськради «Львівсвітло» замовило ремонт електричного устаткування у компанії з «чорного списку» Антимонопольного комітету України (АМКУ). АМКУ. Раніше ТОВ «Тантал», що опосередковано пов’язане з так званою «аферою століття», оштрафували за змову під час проведення публічних закупівель і заборонили на три роки участь у бюджетних тендерах. Проте це не завадило компанії отримати від львівських комунальників замовлення на 1,14 млн грн.

Відкриті торги «Львівсвітло» оголосило в середині березня – йшлося про поточні трансформаторів, гальмівних котушок та асинхронних двигунів до кінця року. Загалом на заплановані понад 200 ремонтів комунальники були готові витратити 1,15 млн грн, пише NGL.media.

Компанія «Тантал» виявилась єдиним учасником торгів і знизивши вартість замовлення лише на 755 грн уклала угоду з комунальниками.

У тендерній документації ЛКП «Львівсвітло» передбачило відхилення пропозицій учасників, яких протягом трьох останніх років ловили на змовах під час відкритих торгів. Це ж передбачено і відповідною урядовою постановою, яка регулює наразі процес проведення публічних закупівель. Однак комунальники не звернули увагу на порушення цієї вимоги.

Відповідно до зведених відомостей АМКУ наприкінці вересня 2023 року ТОВ «Тантал» було оштрафовано за змову на тендері і у наступні три роки компанія втратила право на бюджетні підряди.

Контактна особа замовника ЛКП «Львівсвітло» Христина Іванишин, до якої NGL.media звернулись за коментарем, зауважила, що раніше фірми, що мали штрафи від АМКУ «підсвічувала» сама система Prozorro. Іванишин наголосила, що у разі підтвердження нашої інформації комунальне підприємство розгляне можливість розторгнення вже укладеної угоди.

Варто зауважити, що закупівельник ЛКП «Львівсвітло», який проігнорував обов’язок відхилити пропозицію ТОВ «Тантал», може бути притягнутий до відповідальності згідно з  ст.164-14 КУпАП (штраф 25,5-51 тис грн).

Власницею і керівницею ТОВ «Тантал» є львів’янка Ірина Малькова, невістка Людмили Малькової, яка була основною фігуранткою так званої «афери століття», внаслідок Львівська міськрада втратила кілька десятків приміщень в центрі міста.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews