Вбивство поліцейського на Вінниччині: нападників затримали

22.04.2024 00:52   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

В Одеській області затримали нападників на поліцейських на Вінниччині. Їм загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський.

ловмисників затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники ‒ двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. 

Як повідомили в Офісі генпрокурора, чоловіка затримали в селі Липецьке Подільського району Одещини.

null
Фото з мережі Інтернет

Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

Як інформує Дзеркало тижня, затримані назвали причиною нападу перевезення бойових гранат.

“Вони перебували в закинутій будівлі, мали наміри поїхати за кордон України. Якими були (мотиви, ‒ ред.) насправді, буде з'ясовувати слідство”, ‒ розповіла речниця Нацполіції Олена Бережна в етері телемарафону.

null
Фото з мережі Інтернет

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України ‒ вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews